Estetika lica

Dinamičke bore lica su posljedica svakodnevnih pokreta mišića i kože lica, a statičke bore posljedica su gravitacijskog “pada” lica. Dinamičke bore posebice su vidljiea na obje strane nosa, između obrva i oko očiju. Statičke bore su najviše vidljive ispod obraza, između obrva i kao podbradak. Dinamičke bore se riješavaju botoksom, odnosno ograničavanjem aktivnosti mišića, dok nam za statičke pomažu fileri hijaluronske kiseline.

ESTETSKI TRETMAN HIJALURONSKOM KISELINOM I PEGLANJE BORA

Fileri hijaluronske kiseline se koriste kako bi smanjili linije i bore (bore uz oči, pušačke bore, linije osmijeha i bore na čelu), dobili veće usne, oblikovali konture lica, povećali jagodice i bradu, kao i pomladili kožu ruku, dekoltea, lica i vrata.

Preporučujemo prije zahvata napraviti kompjutersku analizu lica, sa ciljem analize volumena i kontura lica, kako bi Vam lakše predočili zone lica koje trebaju volumen, odnosno kako obnoviti mladenački izgled lica. Nakon tretmana kompjuterska analiza lica se može ponovoti kako bi se rezultati mogli usporediti sa početnim stanjem.

Filer je specijalni gel kojem je podloga hijaluronska kiselina, a koja je vrlo slična onoj u našoj koži. Radi se o proizvodu neživotinjskog porijekla, što znači netoksičnom spoju s minimalnim rizikom za alergiju i s minimalnom osjetljivošću kože na mjestu unosa. Tretman filerom je prilagodljiv s trenutačnim rezultatima. Proizveden u obliku prozirnog gela, što se ubrizgava u koži u malim dozama, kako bi se povećao volumen lica i izgled kože i njene strukture. Njegova primjena ne utječe na mimiku i izraze lica.

Do danas je napravljeno više milijuna tretmana, broj koji dokazuje učinkovitost i sigurnost proizvoda. Rezultati tretmana su dugotrajni, gel se postupno razgrađuje u koži tijekom razdoblja od 9 do 12 mjeseci, ali ponekad primjena nekoliko uzastopnih tretmana ima rezultate vidljive i do 18 mjeseci. Fileri hijaluronske kiseline ne daju trajan učinak, što daje priliku pacijentu da odluči želi li ponoviti tretman i zadržati pomlađen izgled kože lica.

Estetski zahvati na licu

KORIŠTENJE BOTOKSA U ESTETSKOJ MEDICINI

U posljednjih nekoliko godina, botoks se koristi u medicini za liječenje raznih bolesti, kao što su migrene, astme, pretilost i drugih mogućih indikacija, kao što je smanjenje znojenja. Njegova upotreba je široko prihvaćena već niz godina u području estetske medicine za smanjenje bore oko očiju i u području čela.

Mala doza se razrjeđuje i ubrizgava u područja koja će biti tretirana, blokirajući privremeno micanje mišića s posljedičnim rastezanjem kože. Konačan učinak je da lice izgleda opuštenije i mlađe. Najbolji rezultati dobiveni su u gornjem dijelu lica; smanjenje ili potpuno uklanjanje bora oko očiju, između obrva i na čelu. Injekcije počinju imati značajne rezultate brzo, prvi učinci su vidljivi već nakon 24-48 sati liječenja, te su najučinkovitiji nakon dva tjedna. Rezultati traju 3-4 mjeseci, a zatim postupno nestaju.

Tretmane je potrebno povremeno ponavljati kako bi se zadržali postignuti rezultati, ali i kao prevenciju nastanka novih bora. Učinak postaje trajan nakon nekoliko tretmana, zbog pacijentovog gubitka reakcije za kontrakciju mišića.

Nazovite nas