Savršena funkcija i estetika vašeg osmijeha

Protetski zubni nadomjesci spadaju u granu stomatologije koja se zove stomatološka protetika, a bavi se nadomještanjem izgubljenih zuba i estetskim korekcijama postojećih zuba.

Zapravo na taj način poboljšavamo funkciju i estetski izgled, a samim tim i kvalitetu Vašeg života. Lijep i prirodan osmijeh svakako je imperativ pri izradi protetskog nadomjestka, ali i očuvanje funkcije zubnog sustava.

Danas protetika (umjetni zubi) nastoje udovoljiti visokim estetskim zahtjevima i kriterijima. Metal-keramičke krunice i mostove sve više zamijenju bezmetalne krunice, cirkon-oksid keramika i potpuna keramika, koje imaju svojstvo transparentnosti, pa su izgledom najsličnije prirodnom zubu.

Visoka estetika

Keramičke ili cirkonske krunice

Funkcionalnost zagriza

Vaš svakodnevni život se vraća u normalu

Izdržljivost materijala

Čvrstoća i izdržljivost kao kod pravih zuba

Protetika bez premca

Radimo sve vrste protetskih radova, od fiksnih (krunice i mostovi) do mobilnih radova (proteze) Gubitak jednog ili više zuba može se nadoknaditi adekvatnim protetskim nadomjestkom.

Kada je riječ o fiksnoj protetici, preporučamo korištenje bezmetalnih keramičkih materijala, prvenstveno staklokeramike koja u potpunosti imitira prirodni zub koji nedostaje.

  • Cirkon Keramičke krunice i mostovi
  • Keramičke krunice i mostovi
  • Inlay, onlay, overlay
  • Klasične akrilne proteze
  • Wironit proteze
  • Kombinirani radovi
  • IPS e.max Press krunice

Što je to cirkon keramička krunica?

Cirkon keramička krunica izrađuje se pomoću kompjuterske tehnologije (CAD-CAM) i njome se postiže potpuno prirodan izgled, sjaj, oblik i prozračnost. Cirkon karakterizira vrhunska estetika, biokompaktibilnost, čvrstoća i preciznost.

Što je uopće bezmetalna keramika (cirkon-keramika)?

Bezmetalna keramika je najsuvremeniji sustav nadoknade zuba koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji. Estetika zubi i zubnih nadomjestaka postala je prioritet kod pacijenata. Zubi izrađeni od ovog materijala mogu vjerno reproducirati prijašnje stanje,korigirati boju,oblik,veličinu i položaj zuba. Velika prednost cirkon keramičkih nadomjestaka u odnosu na metal-keramičke je što transparentnost cirkona dopušta prolazak svjetlosti kroz materijal jednako kao kod prirodnog zuba.

Koje su prednosti bezmetalne keramike?

Estetika koja se odlikuje prirodnom bojom, oblikom i svjetlosnom propusnosti samo je jedna od prednosti bezmetalne keramike, uz to možemo navesti i manju iritaciju gingive te s njom za pacijenta ne postoji rizik od pojavljivanja tamnog ruba krunice koja se s vremenom javlja kod metal-keramike zbog povlačenja desni, što je za pacijenta jako bitno. Bezmetalna keramika ima i izvrsnu čvrstoću i visoku otpornost na lom pa je vrlo zahvalna za rad i s pacijentima koji imaju najteže probleme u usnoj šupljini. Preciznost rubnog zatvaranja i kompjuterska preciznost izrade još su neke prednosti, ali ne manje bitne od ostalih – zaključila je dr. Ljiljana Ivić Peharda koja naglašava da uz ordinaciju Dental centar Ivić Peharda radi i dentalni laboratorij opremljeni najsuvremenijom CAD CAM tehnologijom i to upravo zbog lakše komunikacije doktora dentalne medicine i dentalnog tehničara.

Keramičke krunice

Keramičke krunice, poznate i kao porculanske krunice, porculanski zubi, porculanske navlake, najčešće su protetsko rješenje u slučaju funkcionalnog ili estetskog oštećenja zuba.

Izrađuju se od keramike koja odlično imitira boju zuba, a sama krunica štiti zub od daljnjeg oštećenja i sprječava njegovo daljnje propadanje.

Keramičkom se krunicom, također, može korigirati izgled i boja zuba, s ciljem postizanja lijepog i prirodnog osmijeha te vraćanja samopouzdanja.

Tim naših stručnjaka

Nazovite nas