Naslovna Naše usluge Oralna kirurgija

Oralna kirurgija (oralni kirurg) Varaždin

Oralna kirurgija
U suradnji sa specijalistom oralne kirurgije u našem centru vršimo sve oralno-kirurške postupke.

Tražite stručnjake?

U suradnji sa specijalistom oralne kirurgije u našem centru vršimo sve oralno-kirurške postupke:

 • implantologije (ugradnje zubnih implantata)
 • alveotomije (komplicirana vađenja umnjaka)
 • apikotomije (uklanjanje vrška korijena)
 • cistektomije
 • augmentacije kosti
 • podizanje dna sinusa (tzv. „sinus lifting“)

U našem dentalnom centru vršimo usluge kirurških zahvata, kao što su implantološki zahvati, te vađenje umnjaka i apikotomije.

Složene ekstrakcije zubi radimo uz minimalnu traumu okolnog tkiva, tako da postoperativni period bude što bezbolniji i kraći za pacijenta. Također smo u mogućnosti s našim timom specijalista oralne kirurgije izvršiti složenije operacije cista čeljusti, te podizanja dna maksilarnog sinusa kod implantologije.

S obzirom na veliki broj slučajeva impaktiranih osmica tj.umnjaka u populaciji, te niz problema koje oni izazivaju kod pacijenata nudimo mogućnost u kratkom vremenskom roku organizirati operativni zahvat njegove ekstrakcije, sve u cilju maksimalnog zadovoljstva pacijenta i struke.

Oralna kirurgija

Implantologija

Implantologija pruža rješenja za sve oblike bezubosti (od pomanjkanja jednog do nedostatka svih zubi) te predstavlja idealno rješenje za osobe nezadovoljne klasičnom zubnom protezom.

Zubni implantat

Predstavlja titanski vijak koji se manjim te bezbolnim kirurškim zahvatom ugrađuje u čeljust. Uspješnost ovakve terapije kreće se od 98 do 100 posto, što je čini jednom od najsigurnijih i najtrajnijih terapija u dentalnoj medicini. Nakon srastanja s kosti implantat predstavlja zamjenski korijen zuba.

Oralna kirurgija

Sam postupak ugradnje implantata je mali operativni zahvat u lokalnoj anesteziji koji NIJE BOLAN. Zahvat traje ovisno o broju ugrađenih implantata, obično oko sat vremena, manje je neugodan od vađenja zubi, a nakon operacije pacijent odmah ide kući s detaljnim postoperativnim uputama.

Važno je znati da nakon gubitka zubnog korijena kost polako, ali sigurno, atrofira, odnosno nestaje. To se može dogoditi do te mjere, da je nemoguće na to mjesto više staviti implantat. Da bi se izbjegao takav razvoj situacije stavlja se implantat 2 do 3 mjeseca nakon ekstrakcije ili odmah, uz stavljanje umjetne kosti i implantata istovremeno.

Prisutstvo implantata u kosti zaustavlja proces atrofije te čeljust zadržava svoj prirodni izgled. Time smo osim funkcionalne dobili i estetsku rehabilitaciju. Osim toga, ukoliko se izgubljeni zub želi nadomjestiti mostom, potrebno je izbrusiti dva susjedna zdrava zuba, što je šteta. Implantat omogućava nadomještanje izgubljenog zuba bez brušenja susjednih, zdravih zuba.

Oporavak nakon zahvata oralne kirurgije

Oralna kirurgija

Vađenje umnjaka

 • Nakon operativnog zahvata potrebno je stavljati hladne obloge na mjesto zahvata radi smanjenja otekline koja je česta pojava. Područje treba hladiti svakih 15-30 minuta s pauzama, posebno prvih nekoliko sati nakon operacije.
 • U slučaju bolova preporuka je uzimanje analgetika po preporuci liječnika.
 • Konci se vade 7 dana nakon zahvata.
 • Odmah nakon zahvata usta se ne smiju ispirati, a sljedeći dan, ako nema krvarenja, ispiru se svakih 4 sata fiziološkom otopinom (1 žlica soli u 1L vode), hladnim čajem od žalfije (kadulje) ili antiseptikom.
 • Krvarenje se može očekivati 2-3 dana nakon zahvata, a ako se poslije toga vremena nastavi krvarenje, potrebno je kontaktirati liječnika.
 • Nakon samog zahvata, preporuka je konzumirati tekuću hranu i jako mekanu hranu, a vruću hranu i napitke treba izbjegavati. Također je potrebno izbjegavati zrnastu hranu koja bi se mogla zavući u ranu.

Pošalji upit

Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
card payment
Izrada web stranica - Fer Projekt