Naslovna Naše usluge Dentalna protetika

Stomatološka (dentalna) protetika

Dentalna protetika
Protetika se bavi nadomještajem izgubljenih zuba i estetskih korekcija postojećih zuba.

Savršena funkcija i estetika vašeg osmijeha

Protetski zubni nadomjesci spadaju u granu stomatologije koja se zove stomatološka protetika, a bavi se nadomještanjem izgubljenih zuba i estetskim korekcijama postojećih zuba.

Zapravo na taj način poboljšavamo funkciju i estetski izgled, a samim tim i kvalitetu Vašeg života. Lijep i prirodan osmijeh svakako je imperativ pri izradi protetskog nadomjestka, ali i očuvanje funkcije zubnog sustava.

Danas protetika (umjetni zubi) nastoje udovoljiti visokim estetskim zahtjevima i kriterijima. Metal-keramičke krunice i mostove sve više zamijenjuju bezmetalne krunice, cirkon-oksid keramika i potpuna keramika, koje imaju svojstvo transparentnosti, pa su izgledom najsličnije prirodnom zubu.

Visoka estetika
Visoka estetika

Keramičke ili cirkonske krunice

Funkcionalnost zagriza
Funkcionalnost zagriza

Vaš svakodnevni život se vraća u normalu

Izdržljivost materijala
Izdržljivost materijala

Čvrstoća i izdržljivost kao kod pravih zuba

Protetika bez premca

Radimo sve vrste protetskih radova, od fiksnih (krunice,ljuskice i mostovi) do mobilnih radova (proteze). Gubitak jednog ili više zuba može se nadoknaditi adekvatnim protetskim nadomjestkom.

Kada je riječ o fiksnoj protetici, preporučamo korištenje bezmetalnih keramičkih materijala, prvenstveno staklokeramike koja u potpunosti imitira prirodni zub koji nedostaje, te cirkonkeramiku.

  • Cirkon Keramičke krunice i mostovi
  • Keramičke krunice i mostovi
  • Inlay, onlay, overlay
  • Klasične akrilne proteze
  • Wironit proteze
  • Kombinirani radovi
  • IPS e.max Press krunice
  • Keramičke ljuskice

Što je to cirkon keramička krunica?

Cirkon keramička krunica je najsuvremeniji sustav nadoknade zuba koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji, a izrađuje se pomoću kompjuterske tehnologije (CAD-CAM) i njome se postiže potpuno prirodan izgled, sjaj, oblik i prozračnost, jer je cirkonoksid bijele boje i na taj način omogućuje potpunu prirodnost i transparentnost boje. Cirkon karakterizira vrhunska estetika, biokompaktibilnost, čvrstoća i preciznost.

Što je uopće bezmetalna keramika (cirkon-keramika)?

Bezmetalna keramika je vrhunski protetski nadomjestak, koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji. Estetika zubi i zubnih nadomjestaka postala je prioritet kod pacijenata. Zubi izrađeni od ovog materijala mogu vjerno reproducirati prijašnje stanje, korigirati boju, oblik, veličinu i položaj zuba. Velika prednost cirkon keramičkih nadomjestaka, u odnosu na metal-keramičke, je što transparentnost cirkona dopušta prolazak svjetlosti kroz materijal jednako kao i kod prirodnog zuba.

Koje su prednosti bezmetalne keramike?

Estetika koja se odlikuje prirodnom bojom, oblikom i svjetlosnom propusnosti samo je jedna od prednosti bezmetalne keramike, uz to možemo navesti i manju iritaciju gingive te s njom za pacijenta ne postoji rizik od pojavljivanja tamnog ruba krunice, koja se s vremenom javlja kod metal-keramike zbog povlačenja gingive, što je za pacijenta jako bitno. Bezmetalna keramika ima i izvrsnu čvrstoću i visoku otpornost na lom, pa je vrlo zahvalna za rad i s pacijentima koji imaju najteže probleme u usnoj šupljini. Preciznost rubnog zatvaranja i kompjuterska preciznost izrade još su neke prednosti, ali ne manje bitne od ostalih – zaključila je dr. Ljiljana Ivić Peharda, koja naglašava, da uz ordinaciju Dental centar Ivić Peharda, radi i dentalni laboratorij, opremljen najsuvremenijom CAD CAM tehnologijom, čime je olakšana direktna komunikaciju između doktora dentalne medicine i dentalnog tehničara a što rezultira vrhunskim, estetski i potpuno individualiziranim protetskim radom, kojeg tijekom cijelog procesa nastajanja prate i doktor dentalne medicine i dentalni tehničar.

Keramičke krunice

Keramičke krunice, poznate i kao porculanske krunice, porculanski zubi, porculanske navlake, najčešće su protetsko rješenje u slučaju funkcionalnog ili estetskog oštećenja zuba.

Izrađuju se od keramike koja odlično imitira boju zuba, a sama krunica štiti zub od daljnjeg oštećenja i sprječava njegovo daljnje propadanje.

Keramičkom se krunicom, također, može korigirati izgled i boja zuba, s ciljem postizanja lijepog i prirodnog osmijeha te vraćanja samopouzdanja.

Pošalji upit

Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
card payment
Izrada web stranica - Fer Projekt